Resa – en weekend i Prag för 1080kr

Nu när värmer börjar komma i södra Europe är det allt fler som börjar kika på weekendresor till Europas städer. Det är faktiskt inte omöjligt att komma riktigt billigt undan för en kortresa.
Här kommer ett snålexempel, som kräver viss planering
Resmål: Prag, Tjecken
Antal personer: 2
Resdagar: 4dgr (tors-sönd)
Färdsätt: Norweigan flyg
Boende: Hotell
Budget: 1200kr för två
Flyget

Om vi börjar med flyget, ett bra tips här är att dels använda flygsökningssidor som t.ex Momondo, Flygresor, Skyscanner när du letar resor. Det är också bra att leta direktflyg till destinationen. Men det absolut bästa tipset är att använda sig av ett betalkort i vardagen som ger bonuspoäng som du kan använda för att flyga gratis. Själv använder vi oss utav Norweigan som tagit oss till Köpenhamn, Dubai och Barcelona – helt gratis. I detta fallet kostar en t.o.r Stockholm – Prag ca 700kr per person vilket innebär 1400kr i flygkostnad men som tur är kan vi använda poängen till hela kostnaden.

För att ta oss till flygplatser hade vi en vänlig förälder som körde oss, detta är dock inte att rekommendera för att utnyttja i sparsyfte, utan ta isf flygbussen som kostar 99kr enkel.

Kostnad: 0kr

Boende

Boende i Prag är billigt jämfört med många andra Europeiska städer. Vi har dock varit strategiska och samlat på oss hotellnätter på hotel.com som gjorde det möjligt att ta 3gratisnätter på valfritt hotels hotell för ett maxvärde om 1000kr/natt. Vi valde ett centralt hotell med närhet till alla sevärdheter.

Kostnad: 0kr 

Mat

På semester vill en gärna testa lokala maten och äta på restaurang. Utbudet i Prag är stort och billigt. Du kan få en väldigt god måltid för ca 80-100kr ink drinka. För en mer lyxig middag går det loss på runt 160-200kr. En kaffelatte kostar ca 15-20kr på cafe.

Kostnad: 6måltider/pers x 80kr = 960kr för två

Transport

Vi betalade enbart för bussen från flygplatsen in till stan. Resterande transportsträckor gick vi, vilket är underbart både för motion och för att se så mycket som möjligt.

Kostnad: 40kr t.o.r x 2 = 80kr

Nöjen

Nöjen på semestern behöver faktiskt inte kosta någonting. I Prag finns det flera vackra parker, byggnader och statyer att besöka och uppleva.

Kostnad: 0kr

 

Slutsats

Med lite planering är det möjligt komma iväg på en weekendresa för betydligt billigare än du kan tänka dig. Ett första steg är att skaffa sig ett kreditkort med bonuspoäng som du kan använda till flyg eller hotell, samt bli medlem på t.ex Hotels.com , vid samlat 10hotellnätter får du en natt gratis.

Läs gärna också vårt inlägg om tips vid bokning av flyg