Musik – lyssna gratis på mobilen

Det finns ett stort antal appar idag som erbjuder brett utbud av låtar att lyssna på. En del tar betalt för abonnemang, andra kan en lyssna på med reklamavbrott och vissa helt gratis men med begränsat urval av låtar.

Här listar vi fyra appar som är helt gratis

Spotify

Ja, Spotify kan du faktiskt lyssna på gratis utan premiumkonto, men med en viss begränsning. Du kan inte välja låtar, utan får “shuffla” en viss spellista som du har. Ett tips är att skapa flera spellistor med få låtar om du vill lyssna om flera låter gång på gång. En annan begränsning är reklamen, musiken avbryts varje halvtimme för någon minut reklam.

För Spotify i datorn har du färre begränsning då du kan välja låt hur många gånger du vill, dock fortsatt med reklamavbrott varje halvtimme.

 

Soundcloud

Soundcloud innehåller en uppsjö av låtar som uppladdats av andra användare, det inkluderar såväl hemmagjord musik till “up-and coming” artistar.

Du kan söka på låtar, artister och spellistor såväl som att följa andra användare och se deras favoritlåtar och spellistor. Utbudet är stort, men jag upplever att det i synnerhet finns mycket inom genre som elektronisk, deep house och pop

Appen är helt gratis och de erbjuder inga premium funktion, utan du kan som gratisanvändare utnyttja alla funktioner och du slipper all typ av reklam. 

Tubemusic

Tubemusic är en app jag har kört med ett tag, jag finner iprincip alla artister och låtar jag söker på. Som jag förstår appen hämtar den låtarna från youtube. Det dyker upp reklamannonser när en navigerar i appen efter ett par klick, vilket kan vara något irriterande. Den slutar även en hel del batteri.

 

Slacker radio

Slacker radio är en gratis musikapp med förprogrammerade streaming radiostationer för alla tänkbara genre. Under tiden du lyssnar på en radiostation kan du finjustera för att den ska spela fler låtar som du tycker om.

Du kan också skapa nya radiostationer och spellistor samt funktion för att hålla koll på dina favoritlåtar och senast spelade låtar.